У Німеччині готували держпереворот, щоб привести до влади члена колишньої королівської родини: заарештовано 25 фігурантів

У Німеччині терористичне угруповання готувало державний переворот, метою якого було привести до влади члена колишньої королівської родини. Про це розповів генеральний прокурор ФРН Петер Франк 7 грудня, пише "Укрінформ".

"Угруповання було сформовано наприкінці листопада 2021 року під керівництвом підозрюваного, принца Генріха XIII", – сказав Франк.

Уточнюється, що державний переворот, який, очевидно, готували члени терористичного угруповання в Німеччині, мав на меті привести до влади члена колишньої німецької королівської родини та його поплічників.

За словами Франка, угруповання створило певну "раду", яка мала виконувати в майбутньому роль "уряду" Тож окремі персони планували стати "міністрами". Зокрема, на роль міністра юстиції планувалася ексдепутатка Бундестагу від праворадикальної партії "Альтернатива для Німеччини". Крім того, деякі військові, які входили до угрупування, мали побудувати "нову німецьку армію", до цієї складової входили деякі службовці Бундесверу.

Підкреслюється, що угруповання поставило собі за мету зруйнувати нинішній державний демократичний устрій у ФРН за допомогою насильницьких методів і зброї та сформувати нову структуру держави. Зокрема, окремі члени терористичного угруповання розглядали можливість збройного захоплення Бундестагу, зауважив генпрокурор.

Зазначається, що учасники угруповання керувалися різноманітними теоріями змов, ідеологією угруповання "Громадяни Рейху".

Франк поінформував, що протягом дня 7 грудня було обшукано близько 150 об’єктів в 11 федеральних землях, було зібрано чимало доказів. Арештовані, йдеться про 25 осіб (в тому числі громадянка росії), сьогодні і завтра вони будуть допитані. В їх числі – принц Генріх XIII.

Підкреслюється, що в масштабному рейді, який проходив зранку 7 грудня, було задіяно близько 3 тисяч правоохоронців.

Уточнюється, що принц Генріх XIII Ройс народився 4 грудня 1951 року в Бюдінгені. Він німецький підприємець у сфері нерухомості, живе у Франкфурті-на-Майні.

Раніше канцлер Німеччини Шольц заявив, що імперіалізм росії має бути зупинений.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті