У Генштабі визнають українські удари по авіабазах у Криму – Залужний

Серпневі вибухи на авіабазах в Криму були наслідком серії ударів з боку ЗСУ. Про це повідомляється у спільній статті головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та першого заступника голови оборонного комітету Ради Михайла Забродського "Перспективи забезпечення воєнної кампанії 2023 року: український погляд", опублікованій "Укрінформом" 7 вересня. 

"Завдяки … віддаленню громадяни РФ не так болісно сприймають втрати, невдачі, а головне – вартість цієї війни в усіх її розуміннях, – сказано в статті. – Переконливим прикладом … є успішні зусилля ЗС України з фізичного перенесення бойових дій на тимчасово окуповану територію АР Крим. Йдеться про серію успішних ракетних ударів по кримським авіабазам противника, перш за все – по аеродрому Саки".

У статті підкреслюється, що головною особливістю війни росії проти України є вирішальна диспропорція в можливостях. 

Зазначається, що позбавити окупантів цієї переваги неможливо, але українці зможуть "протиставити противнику свою здатність діяти подібним чином і на подібну дальність".

"Мова йде, звичайно, про постачання партнерами України для ЗСУ систем озброєння або певних найменувань боєприпасів з відповідною дальністю дії", – сказано в статті.

Раніше повідомлялось, що вибух на аеродромі в Саках вивів з ладу половину бойових літаків Чорноморського флоту.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті