У Єврокомісії спростували втрати ЗСУ у "понад 100 000"

Директор з політичних комунікацій Європейської комісії Дана Спінант спростувала заяву Урсули фон дер Ляєн про те, що Збройні Сили України втратили у війні "понад 100 000 загиблими". Про це вона написала у Twitter.

Фон дер Ляєн сказала, що втрати Сил оборони України у визвольній Великій війні проти російських окупантів становлять нібито "понад 100 000 загиблих".

За словами Спінант, оцінка була зроблена на підставі даних із "зовнішніх джерел". Вона зазначила, що заяви голови Єврокомісії стосуються як загиблих, так і поранених.

"Велика вдячність тим, хто вказав на неточність цифр. Оцінка мала показати жорстокість росії", — заявила представниця ЄК.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що цього року росія втратить убитими 100 тисяч своїх солдатів і лише Богові відомо скільки найманців.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті