В Естонії затримали політика, який перед виборами їздив в окупований Донецьк і Маріуполь

Поліція безпеки (Kapo) затримала трьох чоловіків за підозрою у діяльності проти інтересів Естонії, cеред них засновник політсили Koos ("Разом") Айво Петерсон, який нещодавно їздив на окуповані території сходу України. Про це повідомляє ERR, пише "Європейська правда".

Йдеться про попередню підозру, яка може змінитися у процесі розслідування. Його веде Поліція безпеки під керівництвом Держпрокуратури.

Затримані - двоє громадян Естонії та один росіянин з посвідкою на проживання в Естонії. Імена інших двох затриманих поки не розкривають. 

Айво Петерсон балотувався на парламентських виборах у складі Об’єднаної лівої партії Естонії в регіоні Іда-Вірумаа та отримав там майже 4 тисячі голосів, чого йому не вистачило для отримання мандату.

Петерсон у своїх заявах неодноразово підтримував дії РФ, а нещодавно відвідав окуповані території України, зокрема Донецьк і Маріуполь, з його слів – за сприяння "благодійної організації" з росії. Там Петерсон записав декілька роликів, де натякав, що з росією "не варто зв'язуватися" і жодним чином не згадав скоєних російською армією злочинів проти України.   

Суспільний мовник після того брав у нього інтерв’ю, де політику поставили багато запитань про поїздку. Петерсон сказав, що окуповані території "окуповані з нашої точки зору, і, вочевидь, з точки зору України, а сама росія вважає, що у неї є "певна перевага" у цьому регіоні". Коли Петерсона спитали, яка його власна думка, він сказав, що "нічого не думає, виступає за мир і старається не зачіпати ні тих, ні інших".

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті