У ДТЕК запропонували українцям по можливості виїхати з України на 3-4 місяці

Генеральний директор компанії ДТЕК Максим Тимченко закликав українців подумати над альтернативним місцем проживання у найближчі 3-4 місяці, аби знизити навантаження на енергосистему України. Відповідну заяву він зробив в інтерв'ю BBC.

"Якщо вони зможуть знайти альтернативне місце проживання ще на три-чотири місяці, це буде дуже корисно для системи", - наголосив Тимченко.

До цього часу відключення електроенергії зазвичай обмежувалися кількома годинами, але подальші російські атаки можуть призвести до більш тривалих періодів знеструмлення. Також, за словами Тимченка, ускладнюється відновлення пошкодженої інфраструктури.

"На жаль, у нас закінчилося обладнання та запчастини... Тому ми звертаємося до наших партнерів, державних службовців, компаній і виробників обладнання допомогти нам із негайною поставкою наявного обладнання", – сказав пан Тимченко.

Як повідомлялося раніше, виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сухарук заявив, що у Київській області замість планових виключень світла можуть застосувати планові включення

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті