У "ДНР" окупанти мобілізували близько 900 співробітників "Донбасгазу". Третина з них вже убиті або зникли безвісти

На окупованій території Донеччини на війну мобілізували близько 900 чоловіків із підприємства «Донбасгаз». З них уже близько трьох сотень або вбиті, або вважаються зниклими безвісти, - повідомляє телеграм-канал незалежних російських журналістів Astra 29 листопада.

У «Донбасгазі», де загальна кількість працівників становить близько 4 тисяч, мобілізували 856 чоловіків, повідомив один із співробітників підприємства. Відомо, що призовників відправили до 11-го окремого мотострілецького полку і 100-ї окремої мотострілецької бригади.

Родичі мобілізованих скаржаться, що їх практично нічим не забезпечують та кидають на передову без належної підготовки.

При цьому жодних повісток чоловікам не видавали - за документами вони залишаються на робочих місцях, тому їхні близькі не можуть нічого дізнатися про їхню долю.

«Документів у рідних взагалі немає, ні повістки, нічого. Юридично там нічого не доведеш. І тіла не повертають. Немає тіла - немає справи, зачепитися навіть нема за що», - стверджує джерело.

Керівництву підприємства, якому згори спускають наказ «не зменшувати обертів», доводиться «затикати дірки» низькокваліфікованими кадрами. «Продовжувати роботу немає ким», - каже співрозмовник.


Раніше видання писало, що на підприємстві «Донецьктепломережа» мобілізували 120 чоловіків – їхню роботу доводиться виконувати жінкам, а через брак співробітників у місті закриваються котельні.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті