У "ДНР" окупанти мобілізували близько 900 співробітників "Донбасгазу". Третина з них вже убиті або зникли безвісти

На окупованій території Донеччини на війну мобілізували близько 900 чоловіків із підприємства «Донбасгаз». З них уже близько трьох сотень або вбиті, або вважаються зниклими безвісти, - повідомляє телеграм-канал незалежних російських журналістів Astra 29 листопада.

У «Донбасгазі», де загальна кількість працівників становить близько 4 тисяч, мобілізували 856 чоловіків, повідомив один із співробітників підприємства. Відомо, що призовників відправили до 11-го окремого мотострілецького полку і 100-ї окремої мотострілецької бригади.

Родичі мобілізованих скаржаться, що їх практично нічим не забезпечують та кидають на передову без належної підготовки.

При цьому жодних повісток чоловікам не видавали - за документами вони залишаються на робочих місцях, тому їхні близькі не можуть нічого дізнатися про їхню долю.

«Документів у рідних взагалі немає, ні повістки, нічого. Юридично там нічого не доведеш. І тіла не повертають. Немає тіла - немає справи, зачепитися навіть нема за що», - стверджує джерело.

Керівництву підприємства, якому згори спускають наказ «не зменшувати обертів», доводиться «затикати дірки» низькокваліфікованими кадрами. «Продовжувати роботу немає ким», - каже співрозмовник.


Раніше видання писало, що на підприємстві «Донецьктепломережа» мобілізували 120 чоловіків – їхню роботу доводиться виконувати жінкам, а через брак співробітників у місті закриваються котельні.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті