У Чехії за парти сядуть близько 60 тис. дітей із України

У Чехії за парти з 1 вересня сяде приблизно 110 тис. першокласників, а також близько 60 тис. українських дітей, які втекли від війни. Про це повідомляє Радіо Прага з посиланням на міністерство освіти.

Міністерство поки що не опублікувало точну кількість дітей-біженців, які записалися до чеських шкіл: дані будуть зібрані на початку вересня.

Водночас наголошується, що у чеські школи записалося вдвічі менше за українських дітей, ніж передбачалося. Як пише видання Deník N, знайти місце у школі для сімей біженців буває непросто, перш за все, у Празі та інших великих містах.

Деякі сім'ї біженців не почали записуватися до чеських шкіл під час канікул, оскільки сподівалися повернутися на батьківщину. Деякі українці не мали інформації про можливість віддати дитину до чеської школи.

Прем'єр-міністр Чехії Петро Фіала зі свого боку повідомив, що школи готові до вступу учнів з України, і якість освіти чеських школярів при цьому не постраждає.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті