У боях за Україну на Донбасі загинули двоє громадян США - CNN

Двоє американських громадян загинули на Донеччині під час бойових дій на сході України. Про це пише CNN із посиланням на представника зовнішньополітичного відомства США 23 липня.

Спікер не надав жодних подробиць про людей чи обставини їх смерті, але сказав, що вони "підтримують зв'язок із сім'ями та надають усю можливу консульську допомогу".

"З поваги до сімей у цей тяжкий час нам більше нема чого додати", - сказав він.

Офіційний представник відомства також прокоментував ситуацію з двома іншими громадянами США, які опинилися в полоні. За його словами, американська сторона перебуває в контакті з українською та російською владою з цього питання.

"Ми закликаємо росію виконувати свої міжнародні зобов'язання щодо поводження з усіма особами, захопленими у бойових діях на лаві збройних сил України, як із військовополоненими", - сказав він.

Представник Держдепартаменту зазначив, що "загалом уряд США спілкується із Центральним агентством розшуку Міжнародного комітету Червоного Хреста з приводу зниклих безвісти".

"Однак ми не говоримо публічно про конкретні випадки", - сказав він, додавши, що "поки що немає додаткових подробиць".

Як раніше повідомлялося, радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що у його відомстві стурбовані питаннями безпеки президента України Володимира Зеленського.

Статті

Донецьк
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті