У боях за Україну на Донбасі загинули двоє громадян США - CNN

Двоє американських громадян загинули на Донеччині під час бойових дій на сході України. Про це пише CNN із посиланням на представника зовнішньополітичного відомства США 23 липня.

Спікер не надав жодних подробиць про людей чи обставини їх смерті, але сказав, що вони "підтримують зв'язок із сім'ями та надають усю можливу консульську допомогу".

"З поваги до сімей у цей тяжкий час нам більше нема чого додати", - сказав він.

Офіційний представник відомства також прокоментував ситуацію з двома іншими громадянами США, які опинилися в полоні. За його словами, американська сторона перебуває в контакті з українською та російською владою з цього питання.

"Ми закликаємо росію виконувати свої міжнародні зобов'язання щодо поводження з усіма особами, захопленими у бойових діях на лаві збройних сил України, як із військовополоненими", - сказав він.

Представник Держдепартаменту зазначив, що "загалом уряд США спілкується із Центральним агентством розшуку Міжнародного комітету Червоного Хреста з приводу зниклих безвісти".

"Однак ми не говоримо публічно про конкретні випадки", - сказав він, додавши, що "поки що немає додаткових подробиць".

Як раніше повідомлялося, радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що у його відомстві стурбовані питаннями безпеки президента України Володимира Зеленського.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті