Найближчими тижнями зростуть темпи наступальних операцій на сході України – ISW

З настанням зими умови на сході України стають більш сприятливими для швидшого темпу наступальних операцій. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"З настанням зими умови на сході України стають більш сприятливими для швидшого темпу операцій. 3 грудня російський мілблогер заявив, що вздовж лінії Кремінна-Сватове промерзла земля, і він очікує, що в результаті українські війська, ймовірно, посилять темп своїх контрнаступальних операцій у цьому районі", - йдеться у повідомленні.

Інститут вивчення війни також цитує голову Луганської ОВА Сергія Гайдая, який 2 грудня заявив, що погода на лінії Кремінна-Сватове нарешті змінюється і очікує, що українські війська найближчим часом зможуть покращити свою контрнаступальну маневрову дію, оскільки грязь на ділянці повністю замерзла.

Раніше ISW оцінювало, що загальний темп операцій, ймовірно, зросте в найближчі тижні, оскільки постійна холодна погода спричиняє замерзання землі, особливо на сході України, де операції з обох сторін були забиті сильним брудом.

"Ні росіяни, ні українці навряд чи припинять наступальні операції в один із найбільш оптимальних періодів року для ведення механізованої бойових дій у цьому регіоні", - пишуть аналітики.

Як повідомлялося раніше, за словами голови обласної військової адміністрації Луганщини Сергія Гайдая, погода в Луганській області сприяє просуванню ЗСУ на напрямах Сватового та Кремінної.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті