Найближчими тижнями зростуть темпи наступальних операцій на сході України – ISW

З настанням зими умови на сході України стають більш сприятливими для швидшого темпу наступальних операцій. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"З настанням зими умови на сході України стають більш сприятливими для швидшого темпу операцій. 3 грудня російський мілблогер заявив, що вздовж лінії Кремінна-Сватове промерзла земля, і він очікує, що в результаті українські війська, ймовірно, посилять темп своїх контрнаступальних операцій у цьому районі", - йдеться у повідомленні.

Інститут вивчення війни також цитує голову Луганської ОВА Сергія Гайдая, який 2 грудня заявив, що погода на лінії Кремінна-Сватове нарешті змінюється і очікує, що українські війська найближчим часом зможуть покращити свою контрнаступальну маневрову дію, оскільки грязь на ділянці повністю замерзла.

Раніше ISW оцінювало, що загальний темп операцій, ймовірно, зросте в найближчі тижні, оскільки постійна холодна погода спричиняє замерзання землі, особливо на сході України, де операції з обох сторін були забиті сильним брудом.

"Ні росіяни, ні українці навряд чи припинять наступальні операції в один із найбільш оптимальних періодів року для ведення механізованої бойових дій у цьому регіоні", - пишуть аналітики.

Як повідомлялося раніше, за словами голови обласної військової адміністрації Луганщини Сергія Гайдая, погода в Луганській області сприяє просуванню ЗСУ на напрямах Сватового та Кремінної.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті