"В Авдіївці вже немає дітей, залишилися тільки дорослі" - Донецька ОВА

У небезпечних населених пунктах Донецької області, що обстрілюється загарбниками, багато людей залишилося, але з Авдіївки всіх дітей евакуювали. Про це повідомив начальник відділу оперативно-чергової служби, зв'язку, оповіщення та інформування населення Департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОВА Дмитро Петлін, відповідаючи на питання кореспондента Укрінформ.

«В Авдіївці вже немає дітей, залишилися тільки дорослі. В інших населених пунктах, наскільки я розумію, то там багато людей, які, скажімо так, не бажають виїжджати не з міркувань безпеки, а з міркувань, що з їхньої точки зору (ситуація – ред.) зміниться, і вони там будуть за будь-якої влади, м'яко кажучи», - сказав Петлін.

Він підкреслив, що такі дорослі, які через свої особисті міркування залишаються під обстрілами, наражають на небезпеку не тільки себе, а й своїх неповнолітніх дітей.

«Я сказав свою точку зору. Так, є такі люди, після бесіди з якими робляться висновки, що це люди, як кажуть на них, «ждуни». Тобто це люди, які там будуть триматися до останнього, не дивлячись на безпекову складову і не зважаючи, що це не тільки вони (наражаються на смертельну небезпеку - ред.), а і їхні діти, як це не було б сумно», - додав Петлін.

За його словами, через наближення до лінії фронту, зони бойових дій та кордони з Російською Федерацією і через рівень небезпеки, яку росія несе цивільному населенню Донецької області, евакуація мешканців регіону була розпочата ще з перших днів повномасштабного вторгнення і триває дотепер.

У повідомленні уточнюється, що станом на 24 лютого 2022 року на підконтрольній українській владі території Донецької області знаходилося близько 1 млн 973 тис. осіб, на 1 листопада 2023 року з області вже евакуювалося майже 1 млн 345 тис. цивільних осіб, з них близько 161,75 тис. дітей та близько 41,8 тис. осіб з інвалідністю. На теперішній час на підконтрольній українській владі територіях залишається близько 522 тис. осіб. Наразі евакуація з Донеччини проводиться з міста Покровськ евакуаційним потягом до Житомирської області.

Донецька область перебуває під постійними обстрілами російських військ, щодня ворог убиває і травмує цивільних мешканців та руйнує інфраструктурні об’єкти.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті