Успіх дипломатії: Шмигаль і Фіцо підписали заяву, яка посилить двосторонні відносини України та Словаччини

Спільну заяву про двосторонні відносини на основі взаємної довіри та поваги підписали сьогодні, 24 січня, премʼєр-міністри України Денис Шмигаль та Словаччини Роберт Фіцо. Про це український премʼєр-міністр повідомив 24 січня у своєму Телеграм-каналі.

"За підсумками зустрічі з Прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо підписали спільну заяву, яка посилить наші двосторонні відносини на основі взаємної довіри та поваги", - зазначив Шмигаль.

Він деталізував, що зокрема, цією заявою:

  • підтвердили готовність до подальшої співпраці, спрямованої на повагу до територіальної цілісності та суверенітету України в межах її міжнародно визнаних кордонів.
  • відзначили тверду та послідовну підтримку Словацької Республіки європейської інтеграції України.
  • висловили підтримку Формули миру Президента України Володимира Зеленського.
  • наголосили на важливості участі Словаччини у відновленні України та призначення Віце-прем'єр-міністра з плану відновлення, стійкості та економіки знань Словацької Республіки.
  • підтвердили важливість участі Словаччини у гуманітарному розмінуванні України.
  • відзначили важливість спільних зусиль щодо забезпечення глобальної продовольчої безпеки, підвищення транзитного потенціалу для експорту української сільськогосподарської продукції.
  • підкреслили важливість розвитку військово-технічного співробітництва на комерційній основі.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль за підсумками зустрічі зі словацьким колегою Робертом Фіцо повідомив про підтримку Словаччиною  виділення Україні 50 млрд євро з боку ЄС.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо раніше заявляв, що в Києві "немає війни" й що життя там "абсолютно нормальне". 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті