Фіцо запевняє про відсутність війни у Києві, але зустрічатися із Шмигалєм буде в Ужгороді

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що в Києві "немає війни" й що життя там "абсолютно нормальне". Про це Фіцо сказав журналістам під час брифінгу на сході Словаччини 23 січня, напередодні свого візиту в Ужгород, - пише агентство Reuters.

"Ви серйозно вважаєте, що в Києві йде війна? Ви жартуєте, будь ласка, я сподіваюся, що ви не серйозно. Поїдьте туди й ви побачите, що в місті є нормальне життя, абсолютно нормальне життя", - сказа словацький прем'єр у відповідь на питання, чи доцільно було б йому поїхати до Києва замість Ужгорода, щоб краще зрозуміти повномасштабну війну України з росією, яка триває вже другий рік.

"Заява прозвучала всього через кілька годин після того, як російська армія здійснила комбінований масований ракетний обстріл", - підкреслює Reuters. 

Укрім того, Фіцо сказав, що в Україні триває не війна, а "локальний конфлікт".

"Є конфлікт, який локалізований", - сказав Фіцо.

Що стосується власної поїздки до Ужгорода, а не до Києва - Фіцо зауважив, що "більш практично" зустрічатися з українським прем'єр-міністром Шмигалем саме в Ужгороді.

Зазначається, що зустріч відбудеться 24 січня. 

Раніше повідомлялось, що прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо не бачить перешкод у випадку комерційних постачань зброї Україні від компаній Словаччині - при тому, що категорично виступає проти постачань на рівні держави

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті