Уряд Німеччини хоче прискорити інтеграцію українців на ринок праці

За останні півтора року Німеччина прийняла дуже багато українців, надавши їм від самого початку доступ до ринку праці, але нині є потреба у прискоренні та спрощенні процесу працевлаштування біженців. Про це йдеться у повідомленні міністерства праці та соціальних справ ФРН, передає Укрінформ.

За останній час понад 100 тисяч українців пройшли інтеграційний курс, ще 100 тисяч пройдуть його найближчими місяцями, зазначається у пресрелізі.

"Кожен, хто пройшов інтеграційний курс, має якнайшвидше отримати досвід роботи та подальшу кваліфікацію", - вказують у міністерстві, зауважуючи, що це сприяє забезпеченню потреби Німеччини у кваліфікованих працівниках.

Міністр Губертус Гайль заявив, що його відомство та Федеральне агентство зайнятості впроваджують низку заходів з метою прискорення процесу інтеграції біженців.

Федеральний уряд хотів би переконати великі компанії, агентства тимчасової зайнятості та галузеві асоціації взяти на себе зобов'язання щодо працевлаштування шукачів притулку, навіть якщо ті ще недосконало володіють німецькою.

У зв'язку з цим Гайль запропонував призначити спеціального представника уряду з питань інтеграції біженців на ринок праці. 

"Спецпредставник підтримуватиме реалізацію "турбопрацевлаштування" для біженців і регулярно звітуватиме федеральному уряду про стан їх інтеграції на ринок праці", - пояснили в міністерстві.

Нагадаємо, раніше у ЄС заявили, що українські біженці допомогли зменшити дефіцит робочої сили. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті