Уряд Хорватії виділив 1 млн євро на генератори для українських шкіл та лікарень

Хорватський уряд вирішив надати допомогу українським школам та лікарням, закупивши генератори на суму 1 мільйон євро. Про це йдеться на сайті Міністерства закордонних справ Хорватії.

Цю суму хорватський уряд внесе в програму ЮНІСЕФ із термінового забезпечення українських шкіл і лікарень 50 електрогенераторами. 

Генератори потужністю 100 кВт, які будуть передані, допоможуть українським школам і лікарням продовжувати працювати. 

Міністр закордонних та європейських справ Гордан Грліч Радман заявив, що таким чином Хорватія приєднується до глобальної ініціативи пожертвувати електрогенератори для допомоги українцям цієї зими. Хорватія активно і послідовно допомагає Україні в усіх сегментах, - сказав міністр на засіданні уряду в Загребі. 

Під час атак росії на енергетичну та цивільну інфраструктуру України було пошкоджено понад 50% критичної інфраструктури, близько шести мільйонів людей залишилися без світла, йдеться в поясненні уряду до свого рішення.

Як повідомлялося раніше, у Чехії затвердили параметри виділення коштів на підтримку українських біженців.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті