У Чехії затвердили параметри виділення коштів на підтримку українських біженців

Увечері 27 січня Кабінет міністрів Чехії дистанційно проголосував за затвердження параметрів виділення коштів, які надсилатимуться на підтримку українських біженців. Про це повідомляє "Чеське радіо".

Зазначається, що нові нормативи закону lex Ukrajina можуть набути чинності вже у квітні 2023 р. Вони регулюватимуть «дотації солідарності» на надання біженцям житла та гуманітарну допомогу.

Згідно з проектом Мінпраці, гуманітарну допомогу у розмірі життєвого мінімуму біженці, які оформили візу тимчасового захисту, могли б отримувати протягом 150 днів.

«Після закінчення цього терміну буде проведено перевірку, чи не має ця особа перешкод для вступу на ринок праці (наприклад, з причин похилого віку, турботи про маленьку дитину, інвалідність, навчання тощо)».

Згідно з авторами поправки, проект змін у законі виходить із вимог щодо підвищення участі біженців у покритті витрат на перебування та інтеграцію.

Відповідно до поправки, до гуманітарної дотації увійдуть витрати на житло, які будуть обмежені відповідно до рішення уряду.

Поданий проект передбачає, зокрема, запровадження реєстрації біженців. Після затвердження урядом документ буде передано на розгляд парламенту, - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, українські біженці, які працюють у Чехії, перерахували податків більш ніж на 300 млн євро.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті