"Уроки толерантності". Невідомі обмалювали будівлю столичного кінотеатру "Жовтень" фарбою, написавши гомофобні вислови

Будівлю столичного кінотеатру «Жовтень» невідомі 11 лютого обмалювали фарбою, написавши гомофобні вислови, а також пофарбували сітілайти з афішею про ЛГБТ «Уроки толерантності». Про це повідомила пресслужба кінотеатру у Фейсбук 11 лютого.

"Ранок у нашому кінотеатрі сьогодні розпочався не з кави і не з аромату свіжепосмаженого попкорну… Поки наша нація бореться за свою свободу, за свободу волевиявлення, демократію, за повагу до особистого вибору - деякі наші співгромадяни досі підтримують російські наративи, адже це там переслідують і забороняють представників ЛГБТ спільноти. Вандали пофарбували фасад і сітілайти кінотеатру за те, що ми демонструємо українське кіно, у якому якраз і висміюється відношення суспільства до теми ЛГБТ.  Невже вам на думку не спадає, що тим самим ви відтягуєте країну назад у радянську прірву, у совєтський союз, де не тільки сексу не було?!…Дякуємо усім небайдужим! І закликаємо дивитися фільми, читати книги, знайомитися з науковими дослідженнями, щоб не було вкотре соромно за нашу печерність!", - зазначили у Кінотеатрі.

Глядачів закликали  дивитися комедійно-сатиричну стрічку Аркадія Непиталюка «Уроки ттолерантності».

Фільм розповідає про пересічну українську родину з невеликого містечка, яка для того, щоб дати раду фінансовій скруті, пристала на пропозицію стати учасниками програми з євроінтеграції «Уроки толерантності».

За умовами цієї програми сім’я має на певний час оселити у себе вдома ЛГБТ-представника й активіста. Це змушує їх боротись із власною гомофобією, зазначають творці фільму.

В основі стрічки — п’єса Ігоря Білиця «Гей-парад». Режисером фільму став Аркадій Непиталюк, відомий за комедіями «Припутні», «11 дітей з Моршина» та драматичним серіалом «І будуть люди».

Серед акторів — Олександр Ярема, Олена Узлюк, Кароліна Мруга та Акмал Гурезов.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті