Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко піде у відставку

Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко подасть заяву про відставку після свого повернення з відрядження. Про це повідомила команда Уповноваженого у Телеграм 13 вересня.

"Наразі Уповноважений перебуває у відрядженні на звільнених територіях Донецької області. Після повернення він подасть заяву про відставку, – сказано в повідомленні. – Втім, з дати її затвердження допомога членам сімей зниклих безвісти командою Олега Котенко буде продовжуватись вже у форматі громадської роботи. Як і раніше, кожен може звернутися до нас зі своєю проблемою. Своєю чергою ми все зробимо, щоб допомогти вам".

У команді Уповноваженого пояснили, що 12 вересня на засіданні Кабінету міністрів були внесені зміни до переліку повноважень Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Перемовини з РФ про повернення тіл передали Координаційному штабу з питань поводження з військовополоненими. Діяльність пошукових груп буде у віданні Генштабу ЗСУ. Роботу з Єдиним реєстром зниклих безвісти відтепер доручено Міністерству внутрішніх справ.

Зараз триває передача функціоналу Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, до Коорштабу з питань поводження з військовополоненими, Генштабу ЗСУ та МВС.

"Родини зниклих осіб наразі можуть звернутися за допомогою на гарячу лінію ГО "ГРУПА ПАТРІОТ", яка й надалі буде опікуватися зниклими безвісти, за телефоном: 0 800 339 247", – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій виступило із спростуванням інформації про ліквідацію посади Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. 

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті