Умєров затвердив план заходів Міноборони з реалізації Річної нацпрограми співробітництва з НАТО на 2024 рік

План заходів Міністерства оборони з реалізації адаптованої Річної національної програми співробітництва з НАТО (аРНП) на 2024 рік затверджено міністром оборони України Рустемом Умєровим 1 березня. Про це повідомили в Телеграм-каналі відомства. 

"Міністерство оборони України як координатор сил оборони має забезпечити системні зміни на шляху до вступу в НАТО. Відтак, виконання заходів по аРНП є одним із пріоритетів. Заходи програми враховують рекомендації експертів НАТО", - сказав Умєров.

Зазначається, що програма розроблена на виконання домовленостей за результатами Вільнюського саміту НАТО. Ключовим пріоритетом адаптованої Річної національної програми є реформування сектору безпеки та оборони України. Погоджений план передбачає більше 50 заходів Міноборони в рамках 17 цілей, які мають бути виконані протягом цього року.

"Максимальна увага була приділена процесу моніторингу виконання заходів. Разом з тим, документ залишається гнучким інструментом, який підлягає щорічному перегляду пріоритетів на основі динаміки безпекової ситуації", - цитуються слова заступника міністра оборони України Станіслава Гайдера.

Раніше повідомлялось, що Сирський і Умеров зустрілися з сенаторами США.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті