Умєров запропонував міністру закордонних справ Литви провести спільний форум оборонних індустрій України та країн Балтії

Міністр оборони України Рустем Умєров запропонував провести спільний форум оборонних індустрій України та країн Балтії під час зустрічі з міністром закордонних справ Литви Ґабріелюсом Ландсберґісом у Києві 27 січня. Про це пише Телеграм-канал Міноборони України.

"До участі в форумі (який пропонується провести. - "ОстроВ") будуть запрошені представники урядів, військової індустрії, а також інвестори, яких маємо переконати, що це вдалі інвестиції, які матимуть високий рівень капіталізації", - сказав міністр.

Ландсберґіс зазначив, що Литва зацікавлена у вивчені військового досвіду України у відсічі російської агресії, а також у поглибленні кооперації у сфері передових військових технологій.

"Ми дуже цінуємо те, що перебуваючи у стані війни ви знаходите можливості ділитися з нами досвідом і пропонувати вашу допомогу Литві. Ми продовжимо тренувати ваших солдатів, але ми своєю чергою потребуємо навчання наших генералів", - сказав Ландсберґіс.

Раніше повідомлялось, що Умєров розповів про масштаби дефіциту боєприпасів та снарядний голод у ЗСУ.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті