Умєров розповів про масштаби дефіциту боєприпасів та снарядний голод у ЗСУ

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що вирішення проблеми з дефіцитом боєприпасів дасть значно більше можливостей для стійкого прогресу українських сил на полі бою. Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

"Дефіцит боєприпасів та снарядний голод – це надзвичайно актуальна проблема, з якою зараз стикаються наші Збройні сили. Нам потрібно разом знайти спосіб вирішити цю проблему. Збільшення артилерійських можливостей України підвищить нашу безпеку. Нашу спільну безпеку. Це дасть нам набагато більше можливостей для стійкого прогресу на полі бою. І це наблизить нашу перемогу", - заявив Умєров.

Міністр зазначив, що росія набагато перевершує Україну в щоденних артилерійських атаках, і на різних ділянках фронту та на етапах бойових дій окупанти випускали в 5-10 разів більше артилерійських снарядів, ніж українські сили. За його словами, як свідчить ситуація в полі бою, сучасну артилерію нічим не замінити.

"Ми маємо продовжувати зусилля з покращення нашої технологічної переваги, масштабування виробництва боєприпасів і вдосконалення наших артилерійських спроможностей", - заявив глава відомства.

За його словами, посилення артилерійського потенціалу - одна з ключових потреб України, щоб виграти цю війну.

"Важливо, щоб ми інвестували наші ресурси у виробництво більшої кількості артилерійських боєприпасів. Україна вживає заходів для того, щоб максимально збільшити наше внутрішнє виробництво. Наш ворог – наш спільний ворог – роками готувався до великомасштабної війни. Військові витрати Кремля встановлюють нові рекорди. Тому що російські плани не зупиняться в Україні", - сказав Умєров.

Міністр нагадав, що Україна захистилася від більше ніж 7 400 ракет різних видів і понад 3 800 "Шахедів". Окрім того, наприкінці 2023 року українські війська збили п'ять російських літаків за тиждень, і нещодавно знищили ворожий радіолокаційний літак А-50.

Нагадаємо, ЗСУ вимушені згорнути низку операцій через брак західної допомоги.

Як повідомлялося, ЄС не встигає надати Україні обіцяний мільйон снарядів. 

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті