Умеров закликав надати Україні дозвіл використовувати західну зброю на більшу відстань

Міністр оборони України Рустем Умеров під час звернення до учасників сесії Парламентської асамблеї НАТО закликав надати Україні дозвіл використовувати західну зброю на більшу відстань, а також звернувся до сусідніх країн - закрити небо над українськими західними регіонами зі своєї території. Про це він написав у Фейсбук 27 травня.

"Нам потрібно більше далекобійних можливостей, більше рішучості партнерів захистити наших людей і наші землі від терористичних атак. Наголосив на цьому у своєму онлайн-зверненні до учасників сесії Парламентської асамблеї НАТО, яка відбулася сьогодні в столиці Болгарії Софії", - написав Умеров.

Він наголосив, що росія намагається знищити все, що не може захопити, продовжує вбивати і тероризувати мирне населення, невинних людей.

"Щоб припинити це, закликав надати нам дозвіл використовувати західну зброю на більшу відстань. Підкреслив, що російські атаки на наші енергетичні об'єкти становлять загрозу і для наших сусідів", - заявив Умеров.

Міністр оборони також звернувся до сусідніх країн-членів НАТО, які не можуть надати нам свої системи ППО, закрити небо над українськими західними регіонами зі своєї території.

Нагадаємо, раніше парламентська асамблея НАТО закликала дозволити Україні бити західною зброєю по території РФ

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті