“Укроборонпром” показав нові авіаційні боєприпаси для безпілотників

Одне з підприємств, що входить до складу концерну “Укроборонпром”, показало авіаційні боєприпаси для безпілотників, - пише "Мілітарний".

Це боєприпаси осколкової дії, які можна застосовувати з безпілотних авіаційних комплексів.

“Авіаційні боєприпаси до БПАК осколкової дії: ОБП-23.1 вагою 1 кг – гарантована зона ураження радіусом 11 метрів. ОБП-23.05 вагою 0,5 кг – гарантована зона ураження радіусом 4,5 метра“, – йдеться у повідомлені.

Нагадуєтьсяо, що у 2021 році було налагоджено виробництво боєприпасів кумулятивної дії РКГ-1600. Вони були розроблені спільно з Центром впровадження та супроводження автоматизованих систем оперативного (бойового) управління А2724 “Аеророзвідка”.

Також було адаптовано кумулятивний КЗ-6 для скидання з БПЛА типу мультикоптер.

Розробка навчально-імітаційної версії НІ-КЗ-4800 та його бойової версії КЗ-4800 здійснювалося з Житомирським військовим інститутом імені С. П. Корольова та Центром впровадження та супроводження автоматизованих систем оперативного (бойового) управління А2724 “Аеророзвідка”.

Бойова версія КЗ-4800 (маса 4,8 кг) проєктувалася як і у КЗ-6. Його бойова міць розрахована на знищення будь-якого сучасного танку при кумулятивній атаці згори. Допоміжні елементи друкувалися на 3D принтері.

Нагадаємо, у структурі Збройних сил України сформували три перших роти ударних безпілотників.

Військові отримали пікапи, ударні коптери українського виробництва, боєприпаси до них та станції Starlink.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті