“Укроборонпром” показав нові авіаційні боєприпаси для безпілотників

Одне з підприємств, що входить до складу концерну “Укроборонпром”, показало авіаційні боєприпаси для безпілотників, - пише "Мілітарний".

Це боєприпаси осколкової дії, які можна застосовувати з безпілотних авіаційних комплексів.

“Авіаційні боєприпаси до БПАК осколкової дії: ОБП-23.1 вагою 1 кг – гарантована зона ураження радіусом 11 метрів. ОБП-23.05 вагою 0,5 кг – гарантована зона ураження радіусом 4,5 метра“, – йдеться у повідомлені.

Нагадуєтьсяо, що у 2021 році було налагоджено виробництво боєприпасів кумулятивної дії РКГ-1600. Вони були розроблені спільно з Центром впровадження та супроводження автоматизованих систем оперативного (бойового) управління А2724 “Аеророзвідка”.

Також було адаптовано кумулятивний КЗ-6 для скидання з БПЛА типу мультикоптер.

Розробка навчально-імітаційної версії НІ-КЗ-4800 та його бойової версії КЗ-4800 здійснювалося з Житомирським військовим інститутом імені С. П. Корольова та Центром впровадження та супроводження автоматизованих систем оперативного (бойового) управління А2724 “Аеророзвідка”.

Бойова версія КЗ-4800 (маса 4,8 кг) проєктувалася як і у КЗ-6. Його бойова міць розрахована на знищення будь-якого сучасного танку при кумулятивній атаці згори. Допоміжні елементи друкувалися на 3D принтері.

Нагадаємо, у структурі Збройних сил України сформували три перших роти ударних безпілотників.

Військові отримали пікапи, ударні коптери українського виробництва, боєприпаси до них та станції Starlink.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті