Україну відвідає гендиректор МАГАТЕ для реалізації моніторингові місії на всіх АЕС країни

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гросі відвідає Україну наступного тижня з метою забезпечення постійної присутності експертів з ядерної та фізичної ядерної безпеки на всіх об'єктах атомної енергетики країни. Про це повідомила пресслужба МАГАТЕ 14 січня.

"Генеральний директор відвідає Южноукраїнську та Рівненську атомні електростанції, а також Чорнобильську АЕС, щоб запустити місії у складі двох експертів МАГАТЕ на кожному з об'єктів", – йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що МАГАТЕ вже має постійну присутність до чотирьох експертів на найбільшій в Україні Запорізькій АЕС, а найближчими днями команда з двох експертів також буде розміщена на Хмельницькій АЕС.

Зазначається, що МАГАТЕ матиме близько 11-12 експертів, присутніх в країні в будь-який момент. Хоча місії МАГАТЕ вже працювали на цих об'єктах під час конфлікту, постійне розгортання груп знаменує собою значне розширення.

За словами Гросі, незабаром МАГАТЕ буде постійно присутнє на всіх об'єктах ядерної енергетики України, включаючи Чорнобильську АЕС, що є важливим кроком у роботі з надання допомоги Україні у ці надзвичайно складні та відповідальні часи.

"Наші експерти з ядерної та фізичної ядерної безпеки здійснюватимуть моніторинг ситуації на станціях, оцінюватимуть їх обладнання та інші потреби, надаватимуть технічну підтримку та консультації, а також звітуватимуть про свої висновки до штаб-квартири МАГАТЕ", – зазначив Гроссі.

Раніше повідомлялось, що в МАГАТЕ погодилися розгорнути місії на всіх АЕС України.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті