Україну відвідає гендиректор МАГАТЕ для реалізації моніторингові місії на всіх АЕС країни

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гросі відвідає Україну наступного тижня з метою забезпечення постійної присутності експертів з ядерної та фізичної ядерної безпеки на всіх об'єктах атомної енергетики країни. Про це повідомила пресслужба МАГАТЕ 14 січня.

"Генеральний директор відвідає Южноукраїнську та Рівненську атомні електростанції, а також Чорнобильську АЕС, щоб запустити місії у складі двох експертів МАГАТЕ на кожному з об'єктів", – йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що МАГАТЕ вже має постійну присутність до чотирьох експертів на найбільшій в Україні Запорізькій АЕС, а найближчими днями команда з двох експертів також буде розміщена на Хмельницькій АЕС.

Зазначається, що МАГАТЕ матиме близько 11-12 експертів, присутніх в країні в будь-який момент. Хоча місії МАГАТЕ вже працювали на цих об'єктах під час конфлікту, постійне розгортання груп знаменує собою значне розширення.

За словами Гросі, незабаром МАГАТЕ буде постійно присутнє на всіх об'єктах ядерної енергетики України, включаючи Чорнобильську АЕС, що є важливим кроком у роботі з надання допомоги Україні у ці надзвичайно складні та відповідальні часи.

"Наші експерти з ядерної та фізичної ядерної безпеки здійснюватимуть моніторинг ситуації на станціях, оцінюватимуть їх обладнання та інші потреби, надаватимуть технічну підтримку та консультації, а також звітуватимуть про свої висновки до штаб-квартири МАГАТЕ", – зазначив Гроссі.

Раніше повідомлялось, що в МАГАТЕ погодилися розгорнути місії на всіх АЕС України.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті