Україна вже зараз може завдати удару по Кримському мосту ракетами Harpoon – військові експерти

Україна вже зараз може завдати удару по Кримському мосту наявними протикорабельними ракетами Harpoon. Про це йдеться у статті "ОстроВа" "Знищення Кримського мосту: блеф чи реальна перспектива?".

"Його знищити реально. Особливо після того, як ми побачили, що сталося з Антонівським мостом у Херсоні, ми вже там пристрілялися. Якщо нам поставлять 300 км ракети ATACMS, то зможемо так пошкодити Кримський міст, що він не буде придатний для експлуатації. Росіяни не зможуть збити ці ракети, оскільки у них квазі-балістична траєкторія, тобто її прорахувати майже неможливо. Є ще один варіант, який можна виконати вже зараз, ми можемо вдарити по мосту ракетами Harpoon, випущеними з району Гуляйполя. Можна на сході з мосту зловити та підбити будь-який склад із бойовою частиною. Цей вибух завдасть великих ушкоджень", - повідомив військовий експерт та полковник запасу Роман Світан.

Генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко у коментарі "ОстроВу" також підтвердив можливість завдання удару по Кримському мосту ракетами Harpoon, які вже має наша країна. Щоправда, він уточнює, що у такий спосіб повністю зруйнувати міст буде складно.

"Але можна просто перерізати залізничну та автомобільну гілки. Питання у можливостях. Ми зараз збираємося контрнаступати, а з Криму на повну силу йдуть резерви, забезпечення, логістика та інше", - вважає він.

За його словами, саме за результатами контрнаступної ситуації на півдні країни буде ухвалено рішення про можливий удар по Кримському мосту.

"Вони дивляться на нас, ми дивимось на них. Хто і як першим перейде "червоні лінії", буде відповідна реакція з іншого боку", - сказав Ігор Романенко.

Про те, наскільки реально знищити Кримський міст та які є можливості, читайте у матеріалі "Знищення Кримського мосту: блеф чи реальна перспектива?".

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті