Україна дуже скоро отримає Patriot, а також танки Leopard та Abrams – Подоляк

Україна швидко отримає сучасну бронетехніку та комплекси ПРО від західних партнерів. Про це 9 грудня в інтерв'ю "24 каналу" заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

"Я хочу вам сказати наступне - повірте мені, що дуже швидко ми отримаємо і Patriot, і Abrams, і Leopard, і все інше. Це об'єктивний розвиток цієї війни. Це буде все на нашій території за 2 тижні, місяць, 2 місяці. Все у тому обсязі, який нам потрібний, у нас буде", - заявив він.

За словами Подоляка, партнерам України часом складно буває ухвалити певні рішення одразу. Проте водночас на Заході змінили ідеологію війни та чітко розуміють, чому "не потрібно більше грати у гру-2014", зазначив він.

"Ми у будь-якому разі доходимо до правильного фіналу. І тому партнери розуміють, що Україні потрібно буде поступово передавати всі номенклатури зброї, і вони це роблять. Дивіться, на початку війни ми практично нічого не мали. У середині війни у нас була дуже обмежена номенклатура. Сьогодні ми маємо практично все, що просимо нам передати, окрім окремих видів зброї", - наголосив радник голови ОП.

Подоляк додав, що окрім тих самих Patriot, Україна теж матиме й інші системи ЗРК і ПРО. Також наша країна отримає від союзників "ракети певних дальностей" та "снаряди певних калібрів".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна може отримати 3 мільярди доларів із замороженого афганського фонду НАТО.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті