Україна не включає у списки на обмін тих полонених, які відмовляються повертатись до росії

Україна не включає до списків на обмін тих російських військовополонених, які відмовляються повертатись на територію РФ. Про це сказав представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Юсов під час засідання Ради національних спільнот України, - пише Укрінформ.

«Силоміць нікого повертати до РФ не будуть», - наголосив Юсов.

За його словами, якщо російський військовослужбовець склав зброю і здався в полон добровільно та не хоче повертатись до РФ, він може написати заяву, і його не включають в обмін. Якщо ж такий військовослужбовець висловлює бажання повернутись до своєї країни, в його документах зазначають, що він був захоплений під час бойових дій, і передають.

Юсов зауважив, що така позначка робиться для того, аби росіянин після повернення додому уникнув покарання за добровільну здачу в полон. Завдяки цьому, зокрема, вдається стимулювати інших військових армії РФ до добровільного складання зброї.

Як повідомлялося, від початку повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого Україна провела близько 20 офіційних обмінів військовополоненими з РФ.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті