Українців попередили про небезпечні листи від "мобілізаційного відділу"

На електронні пошти українців можуть надходити небезпечні спам-листи. Про це повідомляє у Телеграм Центр стратегічних комунікацій.

Як повідомляється, кіберзловмисники спеціально супроводжують небезпечний файл текстом з загальними фразами, який може видатись стандартним для ділового листування. 

"Доброго дня, на ваш запит надсилаю документи. Прошу повідомити вхідний номер реєстрації кореспонденції. З повагою, мобілізаційний відділ", - це один з прикладів, який показали SPRAVDI.

Імена, від яких приходять листи, є демонстративно вигаданими, а приписка про "мобілізаційний відділ" може збити з пантелику та змусити натиснути на файл.

Українців закликають вберегти себе від кіберзлочинців:

"Ні в якому разі не відкривайте файли, які надходять вам з невідомих адрес; встановіть антивірус та тримайте його активованим; зробіть резервні копії важливих документів, файлів, щоб мати змогу їх відновити у разі втрати", - пише Центр.

Нагадаємо, російські хакери проникли в систему "Київстару" за місяці до атаки та викрали дані абонентів. 

Як повідомлялося, зловмисники у месенджерах створюють клони ботів та фішингові посилання нібито на ресурси провідних українських організацій.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті