Українці обвалили сервери онлайн-сервісу пошуку медпрепаратів через розширення перечня їх продажу за е-рецептом. МОЗ дав пояснення

В Україні з 1 квітня для придбання рецептурних лікарських препаратів буде необхідний електронний рецепт. Пресслужба Міністерства охорони здоров'я розвінчала головні міфи, пов'язані з цим нововведенням.

Головними побоюваннями українців стало те, що за рецептом тепер відпускатимуть усі ліки, а також що рецептурні ліки відпускатимуть тільки за е-рецептом.

"МОЗ не змінює перелік та умови відпуску рецептурних ліків. Усі ліки, які й раніше підлягали відпуску за рецептом лікаря, тепер можна буде придбати не тільки за паперовим, а й за електронним рецептом", - пояснили в МОЗ.

Окремо в МОЗ наголосили, що ліки можна придбати як за паперовим, так і е-рецептом, що є зручнішим, зокрема, і за умови регулярного прийому ліків.

Щоправда, варто зазначити, що ці нововведення вже викликали ажіотаж в українців, які обвалили сервери онлайн-сервісу пошуку медичних препаратів. Пов'язано це, зокрема, і з тим, що такі препарати, як "Німесил" та екстрені контрацептиви, є рецептурними, проте до цього в аптеках їх могли продавати "просто так".

Нагадаємо, що антибіотики в Україні продають тільки за рецептом уже з серпня минулого року.

Статті

Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Всі статті