Українці обвалили сервери онлайн-сервісу пошуку медпрепаратів через розширення перечня їх продажу за е-рецептом. МОЗ дав пояснення

В Україні з 1 квітня для придбання рецептурних лікарських препаратів буде необхідний електронний рецепт. Пресслужба Міністерства охорони здоров'я розвінчала головні міфи, пов'язані з цим нововведенням.

Головними побоюваннями українців стало те, що за рецептом тепер відпускатимуть усі ліки, а також що рецептурні ліки відпускатимуть тільки за е-рецептом.

"МОЗ не змінює перелік та умови відпуску рецептурних ліків. Усі ліки, які й раніше підлягали відпуску за рецептом лікаря, тепер можна буде придбати не тільки за паперовим, а й за електронним рецептом", - пояснили в МОЗ.

Окремо в МОЗ наголосили, що ліки можна придбати як за паперовим, так і е-рецептом, що є зручнішим, зокрема, і за умови регулярного прийому ліків.

Щоправда, варто зазначити, що ці нововведення вже викликали ажіотаж в українців, які обвалили сервери онлайн-сервісу пошуку медичних препаратів. Пов'язано це, зокрема, і з тим, що такі препарати, як "Німесил" та екстрені контрацептиви, є рецептурними, проте до цього в аптеках їх могли продавати "просто так".

Нагадаємо, що антибіотики в Україні продають тільки за рецептом уже з серпня минулого року.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті