Українські втрати у війні менші за кількість жертв землетрусу в Туреччині – Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков натякнув, скільки українських військових загинули з початку повномасштабного вторгнення РФ. Про це він розповів в інтерв'ю іспанській газеті La Razon.

"У нас, звичайно, є жертви, тому що ми на війні. Але вони критично менші від російських. Я не можу назвати вам цифру, але можу вас запевнити, що загальне число менше, ніж число загиблих в результаті землетрусу в Туреччині (згідно з останніми даними, це біля 50 тисяч осіб)", - сказав він.

За його словами, головна мета України - зберегти життя солдатів, а Росія використовує їх як гарматне м’ясо.

"Це тактика м'ясорубки. Їм байдуже. Тільки в Бахмуті щодня Росія втрачає 500 чоловік. убитими і пораненими. Це один батальйон кожні 24 години членів групи Вагнера, найманців і колишніх злочинців. Це варварство", - сказав Резніков.

Крім того, зазначив міністр, якщо росія рік тому використовувала 60 тисяч артилерійських снарядів на день, то сьогодні – 20 тисяч.

"У них також є проблеми з постачанням, і тому вони використовують іранські безпілотники проти нас. Це зброя терористів проти мирного населення", - підкреслив він.

Як повідомлялося раніше, Збройні сили України за добу знищили 520 окупантів і 10 бойових броньованих машин.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті