Українські воїни під Вугледаром знищили штурмову групу окупантів та зірвали ворожу атаку

Українські військові на околицях Вугледару знищили групу окупантів із танком та зірвали ворожий штурм. Про це 3 лютого повідомляють представники Сил спеціальних операцій.

"У районі Вугледару воїни ССО України знищили російську техніку та взяли двох полонених. Операцію проводили у взаємодії з бійцями 72 окремої механізованої бригади", - повідомили українські захисники.

Повідомляється, що бійці ССО спільно з мотострілками влаштували засідку на шляху висування танкового підрозділу окупантів. Йдеться про "сумно відому" 155 бригаду морської піхоти ЗС РФ.

Внаслідок спільних дій українських бійців було знищено модернізований російський танк Т-80, ще до того, як він вийшов на вогневу позицію. Також у полон вдалося взяти двох танкістів-контрактників із числа морських піхотинців.

"Військовослужбовці ССО надали полоненим кваліфіковану медичну допомогу та винесли їх за лінію бойового зіткнення в розташування Сил оборони", - зазначили у Командуванні ССО.

Наші захисники втрат в результаті цієї операції не мають. При цьому завдяки цій засідці вдалося зірвати плани окупантів щодо штурму наших позицій.

Нагадаємо, раніше спікер Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, що рашисти не досягли успіхів під Вугледаром, незважаючи на місяці штурмів.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті