Українські полярники показали "пінгвінів-верхолазів", які загніздувалися на висоті 295 метрів

Полярники з арктичної дослідницької станції "Академік Вернадський" зафіксували субантарктичного пінгвіна, який зі своєю парою облаштував гніздо на висоті майже 300 метрів над рівнем моря. Про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр у Фейсбук.

"Для розуміння, як це високо: біолог 28-ї УАЕ Вадим Ткаченко, який рахував птахів, спускався звідти понад пів години.Пінгвіна-верхолаза з пташеням вчений виявив на мисі Туксен півострова Київ. Він розташований неподалік острова Галіндез, де є українська антарктична станція "Академік Вернадський", – розповідають полярники.

Найвищими точками, де науковцю зустрічалися гнізда , були скелі на островах Бут та Ховгард висотою 180 метрів над рівнем моря.Загалом субантарктичні пінгвіни люблять робити гнізда на підвищеннях, адже так менше шансів, що їх засипле снігом, і відповідно – більше шансів на успішне виведення потомства Але чому деякі чорно-білі пташки забираються аж на такі височини – вчені поки не мають логічного пояснення.

Найімовірніше на час початку гніздування мало вільних від снігу ділянок, тож пінгвіни забираються повище, де швидше сходить сніг.Українські вчені постійно відстежують динаміку поширення та розмноження антарктичних птахів у контексті зміни клімату.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті