Українські пілоти вже вчаться літати на французьких винищувачах - Le Figaro

Група українських пілотів ще в лютому прибула у Францію для опанування багатоцільових бойових літаків Mirage 2000. Про це повідомляє французька газета Le Figaro, - пише ua.news.

Зазначається, що Париж може передати Україні ці машини. 

За даними видання, близько тридцяти українських пілотів вже понад півтора місяця проходять прискорену підготовку на французьких винищувачах-бомбардувальниках на авіабазах Мон-де-Марсан та Нансі. Рішення про їх навчання ухвалили напередодні візиту Володимира Зеленського до Парижу, що відбувся 8 лютого.

Таким чином Франція приєдналася до Сполучених Штатів, які також проводять навчання українських пілотів на F-16. Франція може згодом доставити Києву десяток таких літаків. На цю тему в Парижі немає табу, пише видання. «Я абсолютно нічого не виключаю», -  говорив на цю тему президент Еммануель Макрон.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті