Українська кіберспортивна команда NAVI виграла перший в історії мейджор з CS2

Українська кіберспортивна організація Natus Vincere (NAVI) виграла перший в історії мейджор з Counter-Strike 2 PGL Major Copenhagen 2024, який проходив у Копенгагені. У фіналі NAVI перемогли команду FaZe Clan з США, повідомляють Українські Новини.

Перший раунд був вибором опонента. FaZe Clan вирішили грати на карті Ancient. Але українська команда без проблем забрала цей раунд. Успішна гра від Юстінаса JL Лекавічюса та Валерія b1t Ваховського дозволила перемогти з рахунком 13:7.

Значно складнішою для Natus Vincere стала карта Mirage. Українці виграли розіграш на пістолетах, але потім віддали 10 зустрічей поспіль. Після цього відігратися було майже неможливо. FaZe Clan без нервів зрівняли рахунок у матчі – 13:2.

На карті Inferno Natus Vincere стартували з 7:0. Особливо добре грав Ваховський, його статистика K/D (вбивства\смерті) досягла показника 13:2.

Але FaZe Clan не збиралися так просто віддавати фінал. Американська команда взяла дві гри поспіль, але NAVI першу половину закрили вдало – 9:3. Такого доробку вистачило, щоб вдало закрити вирішальну карту Inferno та стати володарями першого чемпіонський кубок PGL Major Copenhagen.

Як повідомлялося раніше, українська кіберспортивна команда NAVI переходить на англійську мову у внутрішньому спілкуванні та рухається в бік міжнародного складу.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті