Українська диригентка Оксана Линів отримала спеціальну відзнаку Oper!Awards

Українська диригентка Оксана Линів отримала спеціальну відзнаку Oper!Awards – премії, присвяченої оперному мистецтву, яку вручають в німецькомовних країнах. Про це Линів написала у Фейсбук.

Вручення пройшло у німецькому місті Дортмунді. Відзнаку українська диригентка отримала  за вагомий внесок у розвиток оперного мистецтва. Оксана Линів отримує відзнаку Oper!Awards вдруге. У 2020 її визнали "Найкращим диригентом".

"Я пишаюся тим, що отримала цю спеціальну нагороду. Я хочу присвятити цю особливу премію всім моїм колегам у Teatro Comunale Bologna, особливо всьому оркестру", – написала Оксана Линів.

Вона зазначила, що з початком повномасштабної війни в Україні музиканти оперного театру Болоньї, яким вона нині керує, виказали велику підтримку Україні. За рік Teatro Comunale Bologna зіграли понад 10 творів сучасної української музики та внесли її до Болонських програм.

"Для нас було важливим зробити свій внесок до встановлення миру і свободи прямо зі сцени, як належить артистам", – зазначила диригентка.

Також Оксана Линів додала, що присвячує нагороду команді Молодіжного симфонічного оркестру України. За словами диригентки, оркестру, який вона заснувала і яким керує, після евакуації вдалося реалізувати багато музичних проєктів, щоб "через музику повернути молодому українському поколінню музикантів віру, підтримку та надію".

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті