Українка Наталія Красненкова балотується на виборах у Ірландії

Українка Наталія Красненкова висунула свою кандидатуру на виборах у виборчому окрузі міста Кілларні, що в Ірландії - на виборах вона балотується як незалежна кандидатка. Про це повідомляє видання 50vidsotkiv.org.ua з посиланням на Irish Independent.

До Ірландії Наталія переїхала в 2022 році, після того, як почалася повномасштабна війна росії проти України.

Відтоді, пише видання, Наталії Красненковій довелося перебудовувати своє життя, і вона відчуває, що її досвід в Україні та тут, в Ірландії, робить її ідеальною кандидатурою.

"Я балотуюся, щоб об’єднати громаду навколо вирішення спільних проблем", — каже вона.

У інтерв’ю для "Українського радіо", Наталія розповіла, що щодня працює з українцями як ком’юніті воркер. Це посада, яка об’єднує кілька ролей: спеціалістки з розвитку громади, менеджерки громади, соціальної працівниці.

"Професійний досвід, який я здобула в Україні, у поєднанні з моїм досвідом біженки та роботою громадською працівницею у Керрі, дав мені глибоке розуміння людяності, базових потреб людей і того, як підхід, орієнтований на всю громаду, дає найкращі результати. Я знаю, що потрібно громадам для процвітання, тому що щодня працюю з найбільш нужденними членами суспільства, чую їх і розумію їх. Я бачу ширшу картину і потреби всієї громади, тому хочу працювати, щоб покращити життя для всіх", - зазначила Красненкова..

Перед тим, як вирішити брати участь у місцевих виборах, жінка закінчила в Ірландії Академію лідерства мігрантів. 

"Я буду потужним голосом у Раді графства Керрі для інтеграції та справедливості в нашій громаді. Хочу використати свій досвід, щоб зробити хорошу роботу в раді графства Керрі. Я твердо вірю, що об’єднана громада — це сильна громада", — сказала вона.

В Україні Наталія працювала тележурналісткою на СТБ та 5 каналі, а також у сфері PR та комунікацій. 2011 року вона заснувала компанію з соціальних комунікацій, яка зосередилася, зокрема, на захисті прав пацієнтів та вразливих груп населення.

За її словами, окрім неї ще три українки балотуються в різні місцеві ради по всій Ірландії.

Вибори відбудуться 7 червня одночасно з виборами до Європейського парламенту.

Як повідомлялося, в Ірландії планують скорочення допомоги для біженців з України. 

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті