В Ірландії планують скорочення допомоги для біженців з України

В Ірландії міністри збираються схвалити значне скорочення допомоги для біженців, які прибувають з України. Про це повідомило видання The Irish Times 11 грудня.

"План пропонує скоротити право українців на допомогу для тих, хто шукає роботу, у розмірі 220 євро на тиждень і знизити її до 38,80 євро на тиждень - суми, яку наразі виплачують прохачам притулку з інших країн", - ідеться в повідомленні.

Крім того, очікується, що новоприбулих українців селитимуть у надане державою житло на 90 днів, а потім їм доведеться шукати власне.

"Цей крок було зроблено у зв'язку з тим, що в країні загострилася проблема розміщення людей, які шукають міжнародного захисту/притулку. Минулого тижня уряд припинив надавати житло чоловікам, які шукають притулок, і тепер видає їм 113,80 євро на тиждень, а також спальний мішок і намет. З минулого тижня десятки людей сплять у наметах на вулицях Дубліна", - йдеться в повідомленні.

Ірландські міністри та високопосадовці заявляють, що цей крок покликаний дати зрозуміти, що Ірландія досягла межі в кількості українців, яких вона може прийняти, і запобігти майбутнім приїздам з країни.

Раніше повідомлялося, що кількість біженців з України в ЄС у жовтні зросла на 51,8 тис

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті