Україні потрібно ще трохи часу для початку контрнаступу - Зеленський

Україні потрібно більше часу перед початком контрнаступу в очікуванні обіцяної допомоги від союзників. Про це 11 травня повідомляє BBC з посиланням на інтерв'ю Володимира Зеленського мовникам з Eurovision News.

"З тим, що ми маємо, ми можемо йти вперед і бути успішними, але ми втратимо багато людей. Я думаю, що це неприйнятно. Тому нам потрібно почекати. Нам потрібно ще трохи часу", - заявив глава держави.

Зеленський наголосив, що бойові бригади, частина яких проходили підготовку в країнах НАТО, "готові", але армія все ще потребує "деяких речей". Серед таких речей є і бронетехніка, яка надходить партіями.

Президент також висловив упевненість, що українські військові зможуть просунутися вперед, але попередив про ризики "замороженого конфлікту", на який, за його словами, "розраховує росія". Ще одним ризиком може стати зменшення військової підтримки та тиск на переговори з росією в разі, якщо контрнаступ розчарує Захід.

"У кожного буде своя ідея. Але вони не можуть тиснути на Україну, щоб вона здала території. Чому будь-яка країна світу повинна віддавати Путіну свою територію?" - додав Зеленський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Зеленський вірить у перемогу України ще до президентських виборів у США.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті