Україна запустила кампанію #UnRussiaUN, в якій закликає світ виключити росію з ООН

Українці запустили міжнародну кампанію #UnRussiaUN, щоб закликати світових лідерів виключити росію як державу-агресора з Організації Об'єднаних Націй. Про це повідомляється на офіційній сторінці громадської кампанії.

Її розпочали напередодні засідання Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, яке відбудеться 19-26 вересня.

"Присутність росії в ООН абсолютно нелогічна і незаконна. Якщо ви згодні з тим, що терористичній державі нічого робити в головній миротворчій організації, то підпишіть петицію і поділіться хештегом #UnRussiaUN. Разом ми викинемо росію з ООН", - йдеться на сайті кампанії.

Щоб приєднатися до флешмобу, потрібно зробити Stories в Instagram із маскою #UnRussiaUN, додати до поста такий самий хештег і посилання на сайт unrussiaun.com. Після цього необхідно підписати петицію, метою якої є збір 500 тисячів голосів, щоб надіслати їх генсеку ООН Антоніу Гутеррішу.

В петиції зазначається, що двері ООН для РФ мають бути зачинені, "тому що для вступу в ООН Російська Федерація, відповідно до ст. 4 Статуту ООН, повинна зупинити агресивну війну в Україні та повернутися до міжнародно визнаних кордонів".

"Тільки миролюбиві держави можуть стати членами ООН. Такий курс дій позбавить росію права вето в ООН, яке блокує багато мирних рішень, і відновить мир і порядок у міжнародному співтоваристві", - сказано в тексті.

Як повідомлялося, в ООН назвали катування українських полонених російськими військовими частиною державної політики РФ.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті