Україна вперше стала партнером міжнародної технологічної виставки "Smart Country Convention-2023"

Україна вперше стала партнером міжнародної технологічної виставки "Smart Country Convention - 2023" у Берліні та презентувала національний стенд 9 листопада. Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації України у своєму Телеграм-каналі.

"Подія обʼєднала 250+ учасників, 400 спікерів та 12 000 відвідувачів з усього світу. На виставці презентували рішення щодо розбудови розумних міст, інноваційних регіонів та цифрових рішень у державному секторі. Українську ІT-індустрію представили 7 компаній: TRIARE, Digicode, Sigma, Eleks та альянс компаній GovTech IT Cluster: Prozori Solutions, 42 FLOWS TECH, Kitsoft. Національний стенд відвідали не тільки міжнародні представники бізнесу, а й представники уряду Німеччини", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що учасники продемонстрували світу потужний технологічний потенціал України. Компанії обмінялися досвідом з колегами з різних країн та побудували міцні звʼязки для подальшої співпраці. 

"Оскільки цьогоріч Україна є партнером виставки, подію відкривав Михайло Федоров, віцепрем’єр-міністр з питань інновацій, освіти, науки та розвитку технологій - міністр цифрової трансформації України, а також до виступів долучилися Валерія Іонан, заступник Міністра з питань євроінтеграції, та Андрій Ремізов", - пише Мінцифри.

Зазначається, що національний стенд України на Smart Country Convention 2023 організований Офіс з розвитку підприємництва та експорту й національним проєктом Дія.Бізнес за підтримки Посольства України в Німеччині та Асоціації IT Ukraine.

Раніше повідомлялось, що в Мінцифри назвали найбільш надійні месенджери для користування: Telegram у кінці списку.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті