"Україна вас кинула": РФ проводить інформаційну операцію проти українців у Секторі Газа

У Секторі Газа росія проводить інформаційну операцію проти українців. Про це повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України у своєму Телеграм-каналі 10 листопада. 

"Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує, що росіяни на Близькому Сході реалізовують чергову інформаційну операцію з метою дискредитації нашої держави", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що громадяни рф телефонують українцям, які наразі перебувають у секторі Гази, та поширюють серед них панічні настрої, використовуючи фейкові меседжі, зокрема:  

 "Україна вас кинула";

"Порятунку більше не буде";

"Росія готова вас евакуювати". 

"Водночас російські абоненти дають зрозуміти, що в обін за можливість нібито евакуації із сектору Газа необхідно буде надати інтерв’ю для російського інформаційного агентства. Детальніше про зміст інтерв’ю чи можливі запитання так звані «рятівники» не кажуть нічого", - пише ГУР. 

Зазначається, що терористична Москва традиційно прагне скористатись загостренням базових потреб людини в умовах збройного конфлікту, аби перейти до наступного етапу кампанії з дискредитації України, а саме - створити відповідні пропагандистські матеріали для подальшої трансляції вигідної агресору брехні.

"ГУР МО України закликає співгромадян у секторі Гази повідомляти про всі випадки телефонного шантажу, провокацій  та залякування з боку невідомих  росіян", - йдеться також у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що із Гази евакуювали першу групу з 43 українців.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті