"Україна вас кинула": РФ проводить інформаційну операцію проти українців у Секторі Газа

У Секторі Газа росія проводить інформаційну операцію проти українців. Про це повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України у своєму Телеграм-каналі 10 листопада. 

"Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує, що росіяни на Близькому Сході реалізовують чергову інформаційну операцію з метою дискредитації нашої держави", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що громадяни рф телефонують українцям, які наразі перебувають у секторі Гази, та поширюють серед них панічні настрої, використовуючи фейкові меседжі, зокрема:  

 "Україна вас кинула";

"Порятунку більше не буде";

"Росія готова вас евакуювати". 

"Водночас російські абоненти дають зрозуміти, що в обін за можливість нібито евакуації із сектору Газа необхідно буде надати інтерв’ю для російського інформаційного агентства. Детальніше про зміст інтерв’ю чи можливі запитання так звані «рятівники» не кажуть нічого", - пише ГУР. 

Зазначається, що терористична Москва традиційно прагне скористатись загостренням базових потреб людини в умовах збройного конфлікту, аби перейти до наступного етапу кампанії з дискредитації України, а саме - створити відповідні пропагандистські матеріали для подальшої трансляції вигідної агресору брехні.

"ГУР МО України закликає співгромадян у секторі Гази повідомляти про всі випадки телефонного шантажу, провокацій  та залякування з боку невідомих  росіян", - йдеться також у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що із Гази евакуювали першу групу з 43 українців.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті