Україна та Німеччина мають намір побудувати вітроелектростанцію навколо ЧАЕС

Україна і Німеччина підписали декларацію про намір побудувати вітрову електростанцію навколо Чорнобильської АЕС. Про це повідомляє Tagesschau, - пише РБК-Україна.

Під час свого візиту в Україну міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок зазначила, що співпраця України та Німеччини в енергетичній сфері має бути більш тісною. Вона вважає, що Україна повинна більше використовувати поновлювані джерела енергії.

Бербок заявила, що навколо Чорнобильської АЕС у майбутньому можуть побудувати вітрову електростанцію. На зустрічі в Мінприроди України було підписано відповідну декларацію про наміри.

Крім того, Бербок відвідала електропідстанцію за 50 км від Києва. Ця станція має потужність близько 2 тисяч мегават, розташована на площі близько 40 га і відповідає за значну частину електропостачання регіону.

При цьому російські ракети та дрони-камікадзе вражали станцію кілька разів. Зокрема, одна з таких атак сталася напередодні Нового року. Тоді частини об'єктів було зруйновано і згодом відбудовано. Наразі навколо об'єкта встановлено сітки для перехоплення низьколітаючих дронів.

Як повідомлялося, глава МЗС Німеччини Анналена Бербок прибула з неоголошеним візитом до Києва. 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори з німецькою колегою Анналеною Бербок щодо розвитку двосторонніх відносин, збільшення коаліції на підтримку Формули миру, нових шляхів експорту зерна та надання допомоги у розвитку двосторонніх відносин.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті