Україна призупинила дію морського зернового коридору

Україна призупинила дію морського зернового коридору. Про це заявили в консалтинговій компанії Barva Invest із посиланням на Адміністрацію морських портів України, - повідомляє Телеграм-канал "Радіо Свобода".

Призупинення пов'язане із загрозою вибухів, про яку повідомили українські військові. Раніше надходила інформація про те, що в районі створеного Україною зернового коридору в Чорному морі посилилася активність російської авіації, яка скинула щонайменше 4 вибухові пристрої.

Зазначається, що в Одесі та інших портах, які перебувають під контролем України, перебуває кілька суден із вантажем зерна, призначеного на вивезення. Як довго вони там залишатимуться, поки що незрозуміло: формально припинення дії коридору розраховане лише на сьогоднішній день, але фактично ця ситуація зберігається вже кілька днів і може бути продовжена.

У повідомленні нагадується, що в серпні Україна почала реєстрацію торговельних суден для участі в роботі зернового коридору - незважаючи на небезпеку ворожих дій з боку російського флоту або авіації. Коридор діє під захистом ВМС України. У середині липня росія вийшла із зернової угоди, що була укладена за посередництва ООН і Туреччини і давала можливість експорту українського зерна морем із портів, які росія блокувала на початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті