Україна отримала дефіцитні ракети до систем ППО та сучасні зенітні комплекси – Зеленський

Україна продовжує нарощувати власне виробництво зброї і вже вийшла на показник шість САУ "Богдан" на місяць. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Telegram 4 грудня за результатами щоденного селектора.

"Щоденний селектор. Триває виконання важливих оборонних домовленостей з нашими партнерами. Отримали як дефіцитні ракети до наявних систем ППО, так і нові, сучасні зенітні комплекси. Вдячний нашим друзям", - повідомив він.

Він також зазначив, що дають результат і зусилля з нарощування власного виробництва.

Зокрема, уперше Україна вийшла на показник шість "Богдан" на місяць.

"І вже бачимо, як збільшити його ще" – додав президент.

Крім того, продовжує працювати "зерновий коридор".

"Перевищили позначку 7 млн тон вантажів", - зазначив Володимир Зеленський.

На селекторі також були доповіді розвідок та зведення з фронту.

"Оборонні бої на Бахмутському та Авдіївському напрямках, активні дії на півдні. Херсон. Надзвичайні служби, ОВА та МВА долають наслідки чергового варварського обстрілу та допомагають постраждалим. А сили оборони реалізують задум, як відбити ворогу можливості й бажання тероризувати місто", - повідомив голова держави.

Як повідомлялося раніше, ЗСУ у грудні отримають в кілька разів більше безпілотників, ніж минулого місяця.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті