ЗСУ у грудні отримають в кілька разів більше безпілотників, ніж минулого місяця - Міноборони

ЗСУ у грудні отримають в кілька разів більше безпілотників, ніж минулого місяц.  Про це сказав заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк в інтерв’ю АрміяInform.

"Об’єктивно впродовж останніх місяців наші військові отримують більше безпілотників різних типів та модифікацій. Але треба розуміти, що з огляду на інтенсивність бойових дій на окремих ділянкам фронту, БПЛА, особливо тактичного рівня, є по суті витратним матеріалом. Їхній запас потрібно поповнювати фактично безперервно, як снаряди. У листопаді нам вдалося направити у війська більше БПЛА, ніж попереднього місяця", - сказав він.

За його словами, нещодавно Міноборони отримало додатковий ресурс на закупівлю БПЛА, тому у грудні ЗСУ отримають вже в рази більше безпілотників.

"Сподіваюсь, картина на полі бою зміниться. Важливо додати, що необхідно масштабувати не лише виробництво БПЛА, але й виробництво РЕБ. Ми все більше стимулюємо активізацію внутрішніх виробництв цієї техніки. Нині для цього докладається максимум зусиль і можливих фінансових ресурсів", - додав Іван Гаврилюк.

Він також зазначив, що наразі у Збройних Силах України експлуатується близько 70 модифікацій безпілотних літальних апаратів і більш як 20 різних типів боєприпасів для БПЛА.

Крім того, нещодавно допущено до експлуатації шість нових зразків РЕБ, зокрема й так звані "окопні" версії.

Як повідомлялося раніше, Україна працює над створенням далекобійної версії ракет для комплексу "Нептун".

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті